ÅRSMÖTET 2018

MOTIONER

Årsmötet ger dig som medlem möjlighet att påverka Elevkårens verksamhet. Detta görs genom motioner. Vill du att Elevkåren ska anordna fler fester? Tycker du att vi ska hålla i fler tävlingar i skolan? Vill du att vi ska ha fler debatter?

 

Alla medlemmar har rätt att skicka in en motion som det sedan röstas om på årsmötet.Om majoriteten röstar igenom motionen går den igenom!

Era motioner ska skickas till ostrarealselevkar@gmail.com

senast två veckor innan årsmötet, det vill säga senast den 27 mars 2018. 

Snart är det dags för årsmöte och en ny Styrelse ska väljas. Vill du vara en del av kårstyrelsen är det nu dags att börja skriva kandidaturer för att motivera varför vi i valberednings ska föreslå just dig på årsmötet. Årsmötet är den 10 april kl. 14.30-17.00 i Aulan.

 

OBS.

För att kunna delta på årsmötet eller kandidera till Styrelsen så MÅSTE en vara medlem i Elevkåren. Om du ej förnyat ditt medlemskap för 2017 måste detta göras. Detta görs enkelt genom att klicka här. Om du vill gå på årsmötet måste du även anmäla dig. Detta gör du genom att fylla i detta formulär.  Du måste senast anmäla dig till årsmötet 1 vecka innan den 10 april dvs senast den 3 april.

 

VAD ÄR ETT ÅRSMÖTE?

Under ett årsmöte beslutar medlemmarna, alltså alla ni, om vilka stadgar som finns, hur ekonomin har sett ut under året och sist men inte minst vilka som ska sitta i den nya styrelsen. Valberedningen kommer plocka ut en person till varje post i styrelsen som de anser passar bäst. Men självklart är det ni, kårens medlemmar, som bestämmer vem som ska sitta i styrelsen genom omröstning under årsmötet! Två veckor innan årsmötet, alltså innan påsklovet, kommer alla årsmöteshandlingar att finnas tillgängliga och då kommer vi givetvis bifoga en liten guide om hur allt fungerar.

 

HUR KANDIDERAR EN TILL STYRELSEN

För att kandidera till styrelsen skickar du in en ansökan till den post du är intresserad av. Kandidaturer skickas till annadiluca@hotmail.com, ordförande för valberedningen. Du måste skicka in din ansökan senast den 10 mars för att den skall vara giltig!

POSTER

 

Ordförande

Denna post är styrelsens ansikte utåt. Ordförande har hand om kontakten mellan andra gymnasiums kårer och diverse organisationer. Ordförandes uppgift är att ta hand om många smågrejer för att verksamheten ska flyta på, exempelvis mycket av skolsamarbeten samt många möten med olika personer som är inblandade inom vår verksamhet. Ordförande bör ha hög social förmåga och vara duktig på att prata, ha gott om logiskt tänkande och god förhandlingsförmåga! Dessutom är det viktigt att kunna ta ansvar, då ordförande är ytterst ansvarig för hela verksamheten.

Vice ordförande

Medan ordförande är ansiktet utåt är vice-ordförande ansiktet inåt och har mer ansvar över vad som händer internt inom styrelsen. Vice ordförande får inte vara rädd att säga till på skarpen när saker verkar gå över styr eller när saker inte kommer någonstans alls. Vice och ordförande jobbar nära ihop och har tillsammans ett stort ansvar över den operativa delen av verksamheten!

 

Påverkansansvarig

Denna post är viktigast för att du som elev ska kunna påverka saker här på skolan. Påverkansansvarig är elevernas röst upp till lärare och skolledning. Denna post kräver grym övertalningsförmåga och social kompetens. Även en massa envishet och självförtroende är bra på vägen när du ska övertala skolledningen om att förslag från eleverna är helrätt även om skolledningen först säger tvärnej. Påverkansansvarig får inte heller vara rädd att stå i centrum för lärarnas, skolledningens eller elevernas uppmärksamhet. Påverkansansvarig är till för att göra skolan mer som vi elever vill ha den.

Ekonomiansvarig

Ekonomiansvarig har självfallet koll på styrelsens ekonomi. Detta är ett stort ansvar eftersom att mycket pengar passerar in och ut genom elevkåren. Ett måste är grundläggande kunskaper inom ekonomi och stor ansvarsförmåga, då du som ekonomiansvarig både ska bokföra samt hålla koll på alla papper från Skatteverket etc för redovisningen som sker vid årsmötet.

Tveka inte att söka till Styrelsen för Elevkåren vid Östra Real 2018/2019!

Föreningsansvarig

Föreningsansvarig har koll på alla föreningar på skolan. Föreningarna tecknar avtal och sköter sin verksamhet med elevkåren via denna post. Föreningsansvarig arrangerar även evenemang som föreningsmässan. Alla idéer för att föreningarnas status på skolan ska höjas och för att både lärare och elever ska få större kännedom om skolans föreningar är alltid välkomna. Föreningsansvarig bör vara kreativ, god planerare och ha, som många andra poster, en stark social förmåga!

PR- ansvarig

Alla affischer du ser i skolan skapas av den PR-ansvarige. Pepp-videos inför fester eller andra evenemang är det också den PR-ansvarige som står för. Denna post kräver kunskaper inom foto och filmredigering ELLER ett stort intresse av det estetiska. Det går alltid att lära sig om en har intresse nog! Kunskaper inom IT är mycket meriterande och en kreativ ådra för att få till de snyggaste affischerna och filmerna!

Pressansvarig

Presseansvariges jobb är det som syns mest, med andra ord är alla posts som ni ser på facebook och instagram pressansvariges jobb. Även protokollen på styrelsemöten och årsmötet brukar pressansvarige ha i uppgift att föra. Den som är pressansvarig bör vara duktig på att skriva och formulera sig på ett snyggt, underhållande och informerande sätt och även vara van att hantera sociala medier på ett snyggt sätt.

Socialt ansvarig

Detta är den absolut populäraste posten. Socialt ansvarig tillsammans med sitt utskott arrangerar populära evenemang som halloweenfesten, killergame, Copa de la Östra och alla de småevenemang vi ser i korridorerna. Men socialt ansvarig är inte bara begränsad till dessa evenemang utan har friheten att göra vilka evenemang på skolan som helst. Det kan vara stora som små events, godisjakt eller filmmys i skolan till stora fester med speciella teman. Only the sky is the limit! Socialt ansvarig bör vara utåtriktad och social - men här krävs en mer kreativ ådra och även en känsla för god planering och ledarskap.

Traditionsansvarig

Traditionsansvarig, som hörs på namnet, har hand om skolans alla traditioner. Här hittar vi insparken men även evenemang som är mer riktade till skolans äldsta elever, alltså 100- dagars, studentbalen, utspring och allt som har med studenten att göra. Uppskattade egenskaper är ett brett kontaktnät, stark social förmåga och precis som för socialt ansvarig en känsla för god planering och ledarskap.

© 2017 by Elevkåren vid Östra Real

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus
  • w-youtube