William Hägglund
Ordförande

 

Denna post är Styrelsens ansikte utåt. Ordförande har hand om kontakten mellan andra gymnasiums kårer och diverse organisationer. Ordförandes uppgift är att ta hand om många smågrejer för att verksamheten ska flyta på, exempelvis mycket av skolsamarbeten samt många möten med olika personer som är inblandade i vår verksamhet. Ordförande bör ha hög social förmåga och vara duktig på att prata, ha gott logiskt tänkande och god handlingsförmåga! Dessutom är det viktigt att kunna ta ansvar för hela verksamheten. 

VICE Ordförande

 

Medan ordförande är ansiktet utåt är vice-ordförande ansiktet inåt och har mer ansvar över vad som händer internt inom Styrelsen. Vice ordförande får inte vara rädd att säga till någon på skarpen när saker verkar gå över styr eller när saker inte kommer någonstans alls. Vice och ordförande jobbar nära ihop och har tillsammans ett stort ansvar över den operativa delen av verksamheten.

 

Gustav fant
Amelie eichenholz
Traditionsansvarig

 

Traditionsansvarig, som hörs på namnet, har hand om skolans alla traditioner. Här hittar vi insparken men även evenemang som är mer riktade till skolans äldsta elever, alltså 100- dagars, studentbalen, utspring och allt som har med studenten att göra. Uppskattade egenskaper är ett brett kontaktnät, stark social förmåga och precis som för socialt ansvarig en känsla för god planering och ledarskap

Pressansvarig  
Pressansvariges jobb är det som syns mest, med andra ord är alla posts som ni ser på facebook och instagram pressansvariges jobb. Även protokollen på styrelsemöten och årsmötet brukar pressansvarige ha i uppgift att föra. Den som är pressansvarig bör vara duktig på att skriva och formulera sig på ett snyggt, underhållande och informerande sätt och även vara van att hantera sociala medier på ett snyggt sätt.
josefine stjärnström
Stella berlin
Påverkansansvarig

Denna post är viktigast för att du som elev ska kunna påverka saker här på skolan. Påverkansansvarig är elevernas röst upp till lärare och skolledning. Denna post kräver grym övertalningsförmåga och social kompetens. Även en massa envishet och självförtroende är bra på vägen när du ska övertala skolledningen om att förslag från eleverna är helrätt även om skolledningen först säger tvärnej. Påverkansansvarig får inte heller vara rädd att stå i centrum för lärarnas, skolledningens eller elevernas uppmärksamhet. Påverkansansvarig är till för att göra skolan mer som vi elever vill ha den.

Socialt Ansvarig

Detta är den absolut populäraste posten. Socialt ansvarig tillsammans med sitt utskott arrangerar populära evenemang som halloweenfesten, killergame, Copa de la Östra och alla de småevenemang vi ser i korridorerna. Men socialt ansvarig är inte bara begränsad till dessa evenemang utan har friheten att göra vilka evenemang på skolan som helst. Det kan vara stora som små events, godisjakt eller filmmys i skolan till stora fester med speciella teman. Only the sky is the limit! Socialt ansvarig bör vara utåtriktad och social - men här krävs en mer kreativ ådra och även en känsla för god planering och ledarskap.

Nicki javadian
fredrik nordqvist
PR-ansvarig 
Alla affischer du ser i skolan skapas av den PR-ansvarige. Pepp-videos inför fester eller andra evenemang är det också den PR-ansvarige som står för. Denna post kräver kunskaper inom foto och filmredigering ELLER ett stort intresse av det estetiska. Det går alltid att lära sig om en har intresse nog! Kunskaper inom IT är mycket meriterande och en kreativ ådra för att få till de snyggaste affischerna och filmerna!
Föreningsansvarig

Föreningsansvarig har koll på alla föreningar på skolan. Föreningarna tecknar avtal och sköter sin verksamhet med elevkåren via denna post. Föreningsansvarig arrangerar även evenemang som föreningsmässan. Alla idéer för att föreningarnas status på skolan ska höjas och för att både lärare och elever ska få större kännedom om skolans föreningar är alltid välkomna. Föreningsansvarig bör vara kreativ, god planerare och ha, som många andra poster, en stark social förmåga!

edvin henriksson
Edwin broman wilén
Ekonomiansvarig

Ekonomiansvarig har självfallet koll på styrelsens ekonomi. Detta är ett stort ansvar eftersom att mycket pengar passerar in och ut genom elevkåren. Ett måste är grundläggande kunskaper inom ekonomi och stor ansvarsförmåga, då du som ekonomiansvarig både ska bokföra samt hålla koll på alla papper från Skatteverket etc för redovisningen som sker vid årsmötet.

Idrottsansvarig

Som idrottsansvarig är man ansvarig för alla idrottslag och sitter som ansvarig för idrottsutskottet.

xerxes grönlund

© 2017 by Elevkåren vid Östra Real

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus
  • w-youtube