VAD ÄR EN ELEVKÅR?

Hur fungerar en elevkår?

Något som inte är så lätt att ha koll på är vad en elevkår faktiskt är. En elevkår är en demokratisk organisation av elever för elever som jobbar med att skapa en mer givande skoltid för sina medlemmar. Elevkårer, till skillnad från elevråd, är självständiga från skolan och vi är en ideell föreningar med en styrelse, stadgar, organisationsnummer och årsmöte. En elevkår är helt enkelt Ni elever. 

En elevkår fungerar också som företrädare för er elever. Om ni känner er orättvist behandlade av en lärare eller annan personal på skolan kan ni kontakta oss, och det är då vår uppgift som en elevkår att hjälpa er. Detta kan ni t ex göra genom att klicka på Visselpipan och fylla i formuläret eller kontakta oss direkt på några av våra sociala medier!

Styrelsen

Då en elevkår är en fristående organisation behöver den någon som styr. Detta görs genom en styrelse som blir vald på årsmötet som hålls varje vår. Vår uppgift som styrelse är att göra allt som Ni medlemmar vill att vi ska göra! Feta fester? Vi fixar. Killergame? Såklart. Skicka polkagrisar under julen? Absolut. Vi ska göra vårt absolut bästa för att göra allt ni ber oss om. Detta samtidigt som vi ser till att elevkåren sköts rätt både administrativt och ekonomiskt. 

Medlemskap

Något som är viktigt att komma ihåg är att det är Ni som är kåren. Vi är endast här för att hjälpa er med det som ni vill göra och se till att det blir bra, men utan Er så är det ingen elevkår. Det är ni som är Östra Real och det är ni som är Elevkåren! Som medlem i Elevkåren vid Östra Real får du tillgång till alla de event och tillställningar vi i Elevkåren styr upp. Medlemskapet är självklart gratis och att bli medlem är ett aktivt beslut du som elev måste ta. Medlemskapet gäller hela gymnasietiden från det att du gått med för första gången. Gå med genom att klicka här

Sveriges Elevkårer

Elevkåren vid Östra Real är anslutna till Sveriges Elevkårer som fungerar som vår moderorganisation. Sveriges Elevkårers verkar för att stärka elevkårerna i Sverige i sitt arbete att skapa en mer givande skoltid för sina medlemmar. Det är t ex via Sveriges Elevkårer vi får den största delen av vår finansiering där varje registrerad medlem i Elevkåren vid Östra Real ger oss en viss summa pengar. Pengar som ger oss utrymme och möjlighet att göra allt det ni vill att vi ska göra!

© 2017 by Elevkåren vid Östra Real

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus
  • w-youtube